Erzsébet- tábor 4.hét

Heti téma: Szelektív hulladékgyűjtés és újrahasznosítás

 

A táborra a gyerekek az összetartozás jeleként Erzsébet-tábor logóval ellátott azonos színű sapkát kaptak, melyet szívesen viseltek egész hét alatt. Igyekeztünk színes, élményszerű programokat, tevékenységeket szervezni.

Célunk volt, hogy a gyermekek minden perce le legyen kötve és ne legyen idejük unatkozni. Hangsúlyoztuk az egymás iránti felelősségérzet, a kreatív önkifejezés fontosságát, a motiváló légkörben való csoportos együttlét jelentőségét.

Sport program keretén belül használatba vettük a kapott pingpong eszközöket és labdákat. Játékos vetélkedőt szerveztünk rollerekkel, és kirándulást a szolnoki vadasparkba és az NHSZ hulladékfeldolgozó és lerakó helyére, ahol érdekes és környezetünk megóvása érdekében fontos ismeretekkel láttak el bennünket. A művészeti nevelés, a kézművesség, kulturális örökségeink, hagyományőrzés jellegű programra is sor került a turnusban. Kézműves foglalkozással PET-palackokból és WC-papír gurigából készítettünk játékokat, amely nagymértékben illett a heti témánkhoz. A helyi termálfürdőbe az utolsó napon strandolást szerveztünk, ahol az öröm fokozásához jégkrémmel kedveskedtünk a gyerekeknek.

Képek a táborról

Szántó Mária, Bali Imre