Költészetnap úton-útfélen, Martfű 2022. április 8.

A József Attila Általános Iskola 7.a, b osztályának lelkes diákjai idén úgy emlékeztek meg József Attila születésnapjáról- a költészet napjáról, hogy összeállítottak egy 5 kérdésből álló kérdőívet és városunk forgalmasabb helyein ”meginterjúvolták” az éppen arra járókat.

A gyerekek – a hibátlanul válaszolókat, vagy éppen versmondásra fakadókat- meg is ajándékozták egy saját készítésű „verses kötettel”.

„Az első kérdéseknél egy kicsit meg voltunk szeppenve, de utána belejöttünk a kérdezésbe. Nekem nagyon tetszett ez a nap.”

(Kiss Viola)

„Hárman voltunk egy csapatban és a belvárosban kérdeztük meg a járókelőket. Akik mind az öt kérdésre jól válaszoltak, ajándékot kaptak. Nekem azért tetszett ez a nap, mert találkoztunk vicces emberekkel.”

(Planicska Milán)

„Jól éreztük magunkat és a megkérdezett járókelők általában jól válaszoltak.”                                    (Bagdán Levente)

„Verseket is szívesen szavaltak kicsik és nagyok.”

(Árvai Viola)

„Ezt a projektet nagyon jó ötletnek tartottam, mert az irodalom és a költészet közel áll a szívemhez.”                         (Vágner Hanna)

„A végére nagyon élveztem a beszélgetéseket.”

(Kontos Melinda)

 

Akik lemaradtak a gyerekekkel való találkozásról, ezennel megválaszolhatják kérdéseiket- csak úgy, saját kedvükre – és akár egy-egy verset is elolvashatnak, vagy mondhatnak- hiszen verselni nemcsak a költészet napján lehet.

 

  • Mit ünneplünk április 11-én?
  • Miért ezen a napon ünnepeljük a költészetet?
  • Milyen verset ismer/ kedvel József Attilától?
  • Mi a legkedvesebb verse?
  • Tudja-e, mi viseli József Attila nevét városunkban?

Melis Pálné