Száll az ének szájról szájra………

Iskolánkban május 26-án került megrendezésre az alsó tagozatos diákok körében meghirdetett népdaléneklő verseny. Nagy lelkesedéssel, szorgalommal készültek a gyerekek, hiszen az előző tanévekben a Covid járvány miatt nem tudtuk megvalósítani a helyi versenyeket. Az 1-2. évfolyamból 15 kisdiák, a 3-4. évfolyamból 8-an jelentkeztek a megmérettetésre. Az értékelést szakértő zsűri végezte. Szikszainé Angyal Mária, Kissné Fazekas Ildikó nyugdíjas tanító nénik, és Tálas Gabika néni a Városi Könyvtárból örömmel fogadták el a megtisztelő felkérést.

A versenyzők gyermekdalokból, népdalokból álló dalcsokrot adtak elő a magyarság nagyon sokszínű és szinte kimeríthetetlen népdalkincséből. A gyerekeket hallgatva csodálatos élménnyel gazdagodtunk pedagógusok, szülők egyaránt.

Az eredményhirdetés előtt, míg a zsűri tette a dolgát, a gyerekeket vendégváró falatok, üdítő fogadta az 1-es tanteremben.

Az értékelés során oklevéllel, ajándékkönyvekkel, emléklappal jutalmaztuk a versenyző gyerekeket. Bátor kiállásáért, szorgalmáért mindenki nyertese volt ennek a versenynek. A legtisztábban, ritmuskövetően éneklő kisdiákokat a zsűri a következőképpen értékelte:1

1. évfolyam:

1.helyezés: Tóth Bettina, Kurucz Zselyke

2. helyezés: Emesz Szófia

3. helyezés: Eszes Olivér, Vas Vince

Különdíj: Czető Szilvia

2. évfolyam:

1. helyezés: Bene Levente

2. helyezés: Dorogi Noémi

3. helyezés: Jávor Péter

Különdíj: Mezei Liliána Zoé

3. évfolyam:

1. helyezés: Kupai-Szabó Panni

2. helyezés: Varró Dániel

3. helyezés: Jeneses Olívia, Tóth Nóra

Különdíj: Székely Szonja

4. évfolyam:

1. helyezés: Pásztor Anna

3. helyezés: Horváth Tamara

Köszönjük a szülők és a pedagógusok felkészítő munkáját, amellyel támogatták a gyerekek eredményes szereplését!

Képek itt…

Nagyné TóthTünde