„Környezetismeret-környezetvédelem Csapatverseny” országos versenyen jártunk

A Miskolc-Szirmai Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda idén 25. alkalommal rendezte meg az országos „Környezetismeret-környezetvédelem” elnevezésű csapatversenyét 2024. május 10-én. Jelentkezések számát tekintve a 2023/2024. tanév a rekordok éve volt, hiszen közel 250 csapat adta le nevezését a verseny meghirdetését követően.

A döntőben közel ötven csapat mérhette össze tudását a természettudományok területén az ország különböző településeiről. A két legtávolabbról érkezett csapat Tolna és Veszprém Vármegyéket képviselték Miskolc-Szirmán. Verseny végén minden jelenlévő csapatot elismerő oklevéllel és ajándéktárgyakkal jutalmazták.

Iskolánk két csapattal is képviseltette magát az idei versenyen. Második évfolyamon 4. helyezést ért el a Bali Dominik, Burján Tamara, Sóvári Róbert alkotta „Szelektív manók” elnevezésű csapat. Negyedik évfolyamon 5. helyezést szereztek az „Okosbaglyok”, melynek tagjai Nagy Rebeka, Rimóczi Hanna Erzsébet és Serfőző Olivér Tibor voltak.

A döntőt megelőző levelezős fordulókban a fordulók végén évfolyamonként a 10 legjobban szereplő csapat mehetett el Miskolcra, az országos versenyre. Nagy örömünkre a mi iskolánk két csapata is az első tízben volt.

A verseny elindításának negyedszázados évfordulójának emlékére az iskola kertjében faültetésre is sor került. Az emlékfát Farkas Lászlóné pedagógus ültette el, akinek a kezdeményezésére indult el a verseny 1999-ben. Az esemény során a jelenlévő iskolák képviselői elhelyezték szalagjaikat az emlékfán, amely így különleges díszében ragyog az intézmény udvarán.

Nagyszerű napot töltöttünk Miskolcon, büszkék vagyunk az elért eredményekre! J

 

Savella Szilvia és Csatóné Döbrei Katalin tanítók